Латвійський канал розірве договір оренди з "Дождем", в якого забрали ліцензію

П'ятниця, 16 грудня 2022, 17:45

Студія латвійського телеканалу TV3, з приміщень якої транслювався телеканал "Дождь", розірве з ним договір оренди після того, як регулятор Латвії скасував його ліцензію на мовлення.

Цю інформацію порталу Delfi підтвердив представник TV3 Карліс Позняков, пише "Європейська правда".

Позняков пояснив, що частина редакції "Дождя" орендує окремі приміщення в будівлі, оскільки тоді, коли телеканал хотів почати роботу в Латвії, TV3 вважав важливим кроком дати можливість незалежним опозиційним російським ЗМІ продовжувати роботу.

МВС Латвії додало в "чорний список" ексведучого "Дождя", який казав про допомогу армії РФ

"На підставі рішення Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) анулювати ліцензію "Дождю" ми не бачимо можливості подальшого надання приміщення для носія, у зв'язку з чим договір оренди буде розірвано, і приміщення планується звільнити в січні", – зазначив Позняков.

Нагадаємо, національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення про анулювання ліцензії на мовлення телеканалу "Дождь" через загрозу національній безпеці та громадському порядку. Ліцензія була надана каналу після вторгнення Росії в Україну, 6 червня. Вона давала право поширювати створений контент у Євросоюзі, Росії, США та інших країнах.

Естонія і Литва слідом за Латвією з 8 грудня припинили мовлення російського телеканалу "Дождь".

Наразі Латвійське управління у справах громадянства та міграції (УДГМ) чекає на роз'яснення від телеканалу "Дождь" про те, чим займатимуться співробітники редакції, яким було видано робочі візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: