Кліматичні активісти відпиляли верхівку головної різдвяної ялинки у Берліні

фото
Середа, 21 грудня 2022, 12:39

Кліматичні активісти руху "Останнє покоління" відпиляли верхівку головної різдвяної ялинки у Берліні.

Про це повідомляє Tagesspiegel, пише "Європейська правда".

Йдеться про найвідомішу різдвяну ялинку Німеччини, яка стоїть перед Бранденбурзькими воротами. Вранці у середу екоактивісти за допомогою підйомника дісталися до верхівки на висоті 15 метрів, повісивши на нього банер з написом "Це лише верхівка різдвяної ялинки" - як паралель з тим, що світ зараз бачить тільки верхівку кліматичної катастрофи. 

 

"Поки уся Німеччина проводить тиждень за отриманням найкращих подарунків з великих магазинів, хтось думає, де добути трохи питної води, тому що колодязі висохли, а врожай загинув. Кліматичний колапс у Німеччині вже на підході, а федеральний уряд нічого не робить для того, щоб захистити нас", - заявила одна з активісток.

 

Чому активістів ніхто не зупинив під час таких дій, наразі незрозуміло. Речниця поліції підтвердила ЗМІ, що близько 9:20 ранку активісти справді приїхали до ялинки з підйомником і провели свою акцію, а зараз правоохоронці перебувають на місці для "подальших заходів".

Нагадаємо, активісти "Останнього покоління" останніми місяцями регулярно влаштовують акції привернення уваги. Зазвичай вони обирають для цього музеї і картинні галереї, приклеюючи себе до експонатів або обливаючи їх фарбою, але так, щоб не пошкодити.

На початку грудня повідомляли про обшуки поліції у домівках активістів з Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: