Орбан вважає, що для миру в Україні потрібні перемовини між Росією і США

Середа, 21 грудня 2022, 13:25

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан повторив свої заяви про те, що, на його думку, миру в Україні найбільше посприяли би перемовини між Росією та США. 

Як повідомляє Telex, про це він сказав на підсумковій пресконференції, пише "Європейська правда".

Орбана запитали, чи Угорщина потенційно готова запропонувати Будапешт як майданчик для перемовин між Росією та Україною. Він відповів, що ця пропозиція лишається незмінною, але насправді для миру "потрібні перемовини між США і Росією, а якщо їх не буде, то не буде і миру". 

Прем’єр назвав одним із визначних досягнень свого уряду цьогоріч те, що Угорщині вдалось "триматись подалі" від війни в Україні. За його словами, у цій війні є тільки переможені, якими Орбан вважає воюючі країни Україну та Росію, а також Європу, що страждає від санкцій та переживає економічний спад.

Орбан сказав також, що не хоче фінансувати військову допомогу для України. "Ми не віримо у зброю, і так само ми не хочемо давати кошти на озброєння, тому що це не наша війна. Ми хочемо, щоб між воюючими сторонами якнайшвидше почались перемовини", - сказав прем’єр. 

При цьому, Орбан повторив свою минулу заяву, що вважає існування незалежної та суверенної України національним інтересом Угорщини.

Читайте також аналітичну статтю ЄвроПравди про кризу відносин України і Угорщини та як з неї вийти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: