Фінляндія вимагає від РФ посилити захист посольства, в яке кидали кувалди

П'ятниця, 23 грудня 2022, 15:45

Заступниця посла Фінляндії в Росії Марія Коскела в п'ятницю зустрілася з представниками російського міністерства закордонних справ і попросив гарантувати безпеку диппредставництва та його співробітників.

Про це виданню Yle повідомили в МЗС Фінляндії, пише "Європейська правда".

Під час зустрічі представниця Фінляндії послалась на Віденську конвенцію про дипломатичні зносини, згідно з якою Росія має гарантувати безпеку співробітників посольства.

Приводом для зустрічі став інцидент у вівторок, під час якого невідомі в масках закидали територію посольства Фінляндії в Москві кувалдами. У результаті ніхто не постраждав, будівля посольства також залишилась неушкодженою.

В одному з Telegram-каналів, де виклали відео нападу, написали, що акт вандалізму є "відповіддю на неодноразові провокації проти російської дипмісії у Фінляндії".

Нагадаємо, 6 грудня під час масових демонстрацій у Гельсінкі, присвячених Дню незалежності Фінляндії, група осіб спалила прапор Російської Федерації. Після цього Росія зажадала від Фінляндії притягнути до відповідальності причетних.

Наприкінці листопада поліція безпеки Фінляндії SUPO заявила, що Росія активно займається шпигунством у скандинавських країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: