Керівники місій НАТО та ЄС зустрілися з прем’єром Косова на тлі напруги у регіоні

Понеділок, 26 грудня 2022, 17:18

Командувач миротворчих сил KFOR у Косові та керівник цивільної місії Євросоюзу зустрілися з прем’єр-міністром Косова Альбіном Курті, щоб обговорити ситуацію у регіоні.

Про це повідомили у Twitter миротворчих сил KFOR, пише "Європейська правда".

"Сьогодні командувач місії KFOR під керівництвом НАТО, генерал-майон Ангело Мішель Рістучча зустрівся з Альбіном Курті та Ларсом-Гуннаром Вігермарком з місії ЄС EULEX, щоб обговорити безпекову ситуацію у Косові", - зазначають у заяві.

Нагадаємо, в ніч на 26 грудня у KFOR повідомили, що патруль в районі населеного пункту Зубін Поток чув і бачив постріли поруч із собою, але машина і персонал не постраждали. 

Тим часом головнокомандувач Збройних сил Сербії після зустрічі з президентом Александаром Вучичем заявив, що їде до міста неподалік від кордону з Косовом. 

Останній виток загострення в Косові почався після того, як просербська партія оголосила бойкот органам влади в чотирьох північних муніципалітетах, де переважають етнічні серби. Після цього в муніципалітети зайшли косовські поліцейські, й там були призначені повторні вибори.

Детально про останні події в Косові читайте тут: Сербія йде ва-банк: чому ультиматум Заходу може мати несподівані наслідки для союзника РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: