МЗС Польщі: контакти західних лідерів з Путіним лише внутрішньо зміцнюють його

Вівторок, 6 грудня 2022, 11:21

Польща вважає найбільш ефективною політику ізоляції Росії і критикує підтримку контактів західних лідерів з президентом РФ Владіміром Путіним.

Про це, як пише "Європейська правда", заявив заступник глави МЗС Польщі Марцин Пшидач в ефірі RMF FM.

"Ми вважаємо, що через політику ізоляції (Росії) можна досягти бажаних цілей. І ми критично ставимося до всіх цих телефонних дзвінків, спроб переговорів, тому що це тільки посилює Владіміра Путіна. Він думає: якщо вони мені дзвонять, значить, вони слабшають, значить, я повинен продовжувати свою політику", - сказав Пшидач.

Минулого тижня канцлер Німеччини Олаф Шольц розмовляв з президентом Росії, потім президент Франції Еммануель Макрон говорив про необхідність підтримувати контакти з господарем Кремля. Президент США Джо Байден також заявив про готовність до переговорів з Путіним кілька днів тому.

"У Владіміра Путіна така психологічна конструкція, що кожна спроба з ним зв'язатися, до нього достукатися, зміцнює його внутрішньо. Він вважає, що таким чином Захід демонструє слабкість. Тому чим більше таких дзвінків, тим сильнішим Владімір Путін відчуває себе внутрішньо" - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон продовжує наполягати на необхідності підтримувати відкритий діалог з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Я завжди підтримую регулярні дискусії та прямий контакт з президентом Путіним, тому що я вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію - це зберегти цей прямий канал. Ізоляція - це найгірша річ, особливо для такого лідера", - сказав Макрон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: