Іспанські військові оглянули в Україні місця воєнних злочинів Росії

фото
Середа, 7 грудня 2022, 21:06

Делегація збройних сил Іспанії на чолі з начальником Генерального штабу оборони адмірал-генералом Теодором Лопесом Кальдероном здійснила офіційний візит в Україну, де відвідала місця воєнних злочинів Росії.

Про це в середу повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України, пише "Європейська правда".

Іспанській делегації розповіли про безпекову ситуацію в Україні, ситуацію в російських військах, їхні втрати, виявлені факти порушення противником правил ведення війни та злочинів проти людяності, а також прогнози щодо подальших дій Росії.

 
Фото: Facebook Генерального штабу ЗСУ

Також представники збройних сил Іспанії та іспанського посольства на чолі з послом Рікардо Лопесом-Аранда Хагу відвідали місця скоєння воєнних злочинів російськими військами, зокрема міста Гостомель та Ірпінь.

"Я побачив, що для них (Росії) немає різниці, який об’єкт обстрілювати – чи це критична інфраструктура, чи цивільна, чи військова. Звичайно, ми не можемо повірити в те, що таке може відбуватися і відбувається в серці Європи", – прокоментував Кальдерон під час візиту в Ірпінь.

 
Фото: Facebook Генерального штабу ЗСУ

Також іспанські делегати відвідали в Києві виставку знищеної російської військової техніки, привезеної з Гостомеля на Михайлівську площу, а також вшанували загиблих українських військових біля Стіни пам’яті загиблих за Україну.

Глава Генштабу оборони Іспанії підтримав зобов’язання "продовжувати нашу підтримку задля остаточної перемоги Збройних Сил України над збройними силами Російської Федерації".

Як повідомлялося, нідерландська судово-слідча група, яка розслідувала воєнні злочини в Україні протягом останніх кількох тижнів, повернулася додому з доказами, які будуть передані прокуратурі Міжнародного кримінального суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: