Дружину розвідника зі США, яка збила на смерть підлітка в Британії, ув’язнили заочно

Четвер, 8 грудня 2022, 23:27

Центральний кримінальний суд Англії й Уельсу в четвер засудив до ув’язнення 45-річну співробітницю американської розвідки Енн Сакулас, яка у 2019 році збила на смерть 19-річного Гаррі Данна у Британії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Під час оголошення вироку суддя заявила Сакулас, яка брала участь у засіданні через відеозв’язок зі США, що заподіяна нею смерть стала "найвищим ступенем шкоди". "Я беру до уваги, що це був короткий період водіння і ви не були знайомі з англійськими дорогами. Я допускаю, що ви відчуваєте щире каяття", – додала суддя.

Зрештою, Секулас було визнано винною у необережному водінні (раніше їй інкримінували вбивство з необережності) й засуджено до восьми місяців ув'язнення з відстрочкою на один рік. Потрапити за ґрати американка зможе лише в тому випадку, якщо добровільно приїде у Велику Британію, та раніше вона заявила, що не буде цього робити.

Мати загиблого в ДТП Гаррі Данна, Шарлотта Чарльз, заявила, що її прагнення домогтися справедливості для свого сина "цілком і повністю виконане".

Дружина американського дипломата, яка збила на смерть підлітка в Британії, визнала провину

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі висловив сподівання, що рішення у цій справі "дасть певне заспокоєння" родині, а британський уряд "засвоїв важливі уроки" щодо звільнення від дипломатичного імунітету.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Сакулас виїжджала з авіабази Кроутон на сході Англії, що використовується американськими військовими, і збила Данна, що їхав на мотоциклі. Підліток помер від отриманих травм.

Слідство встановило, що в ДТП була винна Секулас, яка їхала не на тій смузі. Але жінка, чий чоловік працював розвідником на базі Кроутон, заявила про дипломатичний імунітет і виїхала додому, у США.

Справа Гаррі Данна стала каменем спотикання у відносинах між Британією і США. Американська сторона відмовлялася видавати Сакулас, що викликало обурення Лондона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: