Партія Орбана вимагає розслідувати закордонне фінансування опозиційних сил

П'ятниця, 9 грудня 2022, 08:24

Депутат від правлячої угорської партії "Фідес" Янош Халаш звернувся до аудиторського бюро з приводу закордонного фінансування опозиції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Daily News Hungary.

Халаш сказав, що він попросив бюро розслідувати, чи було порушено закон у цьому питанні, і зробити необхідні кроки у разі виявлення незаконної діяльності.

Посилаючись на розсекречені звіти спецслужб, депутат зазначив, що громадянська організація, відома як "Дії за демократію", перерахувала 1,8 млрд. форинтів (4,5 млн. євро) опозиційному руху "Все в Угорщині" (МММ). 1,4 мільярда організація перевела фірмі DatAdat, яка займається політичним консалтингом, сказав він.

Халаш сказав, що за фінансовими звітами МММ витратило понад 172 мільйони форинтів на рекламу у соціальних мережах у період виборчої кампанії з 1 січня по 3 квітня, тоді як в офіційному звіті про кампанію зазначено, що вони витратили 530 мільйонів. МММ витратила отримані гроші на політичну діяльність, сказав Халаш, стверджуючи, що реклама у соціальних мережах була запущена на підтримку кандидатів від опозиції.

Він зазначив, що за угорським законодавством партіям заборонено набувати будь-якої форми фінансової підтримки від іноземних організацій чи громадян. Однак одна з ключових постатей "Дії за демократію", Давид Кораньї, який є головним радником мера Будапешта Гергея Корачоня нещодавно визнав, що опозиція також отримувала пожертвування від установ, а не лише дрібних донорів, сказав Халаш.

Читайте інтерв'ю мера Будапешта - "Мені соромно, що Угорщину Орбана сприймають як країну на боці Росії"

Також нагадаємо, що нещодавно ЄвроПравда спілкувалася з українцями та угорцями Будапешта.

Читайте детальніше у статті Суміш допомоги, міфів та пропаганди. Як угорське суспільство ставиться до українців та війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: