У Латвії на постійній основі будуть дислоковані артилерійські та авіаційні підрозділи США

П'ятниця, 9 грудня 2022, 15:27

Посилюючи військову присутність у країнах Балтії, найближчими роками в Латвії будуть постійно дислоковані артилерійські та авіаційні підрозділи США.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

США затвердили план посилення військової присутності в країнах Балтії, який передбачає, що американські солдати та одиниці військової техніки перебуватимуть у Латвії на ротаційній основі без перерв.

Планується, що найближчими роками США забезпечать у Латвії постійну присутність змінних підрозділів як на військовій базі в Адажі, так і в Ліелварде.

Це відповідає потребам Національних збройних сил і зробить значний внесок у стримування та оборону, а також поліпшить взаємну сумісність між латвійськими та американськими збройними силами, зазначили в Міноборони Латвії.

"Коли йдеться про оборону країн Балтії, наші трансатлантичні партнери не жартують", - наголосив міністр оборони Артіс Пабрікс.

Як зазначив Пабрікс, керівництво США розуміє, що стримування ґрунтується на сильній присутності та обміні досвідом.

"Наші союзники завжди підтримували незалежність країн Балтії, і сьогодні, оцінюючи геополітичні ризики, вони переконливо доводять, що продовжуватимуть це робити", - підкреслює Пабрікс.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден у червні цього року на саміті НАТО в Мадриді заявив про готовність зміцнення військової присутності США на сході альянсу у зв'язку з вторгненням Росії в Україну. Байден підкреслив, що союзники захищатимуть кожен сантиметр території НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: