Мер Варшави після відвідин Києва: Росія здійснює геноцид в Україні

Четвер, 12 січня 2023, 10:27

Те, що Росія робить в Україні, є геноцидом, заявив після візиту до Києва мер Варшави Рафал Тшасковський.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву Тшасковського наводить "Польське радіо".

"Востаннє я був у Києві за вісім днів до війни. Ми приїхали сьогодні вранці і були нажахані. Віталій показував нам, що відбувається в місті. Зруйновані будівлі, місця, де росіяни намагалися знищити критичну інфраструктуру цього міста. Місця, де гинули люди і велася стрілянина наосліп, ракети влучали в цивільне населення. Це геноцид, про це треба говорити відкрито", - сказав Тшасковський в ефірі польського телеканалу TVN 24.

До Києва прибули мери чотирьох європейських столиць

"Ми також бачили дитячі майданчики із вирвами від бомб. Ми бачили готелі, які були атаковані та зруйновані. Це те, що росіяни намагаються робити. Тероризують населення, руйнують критичну інфраструктуру", - додав мер Варшави.

Він також розповів, що приїхав до Києва з конкретною допомогою. "Ми говорили з Віталієм (Кличком, мером Києва. - Ред.) про проблему київського метро. Виявилося, що старі потяги варшавського метро мають абсолютно такі ж параметри. Тому ми вирішили передати ці потяги в Україну разом із запчастинами, щоб київське метро могло працювати нормально", - сказав він.

За його словами, на зустрічі також ішлося про майбутнє.

"Ми хочемо брати участь у відбудові України. Ми знаємо, як це робити, як використовувати європейські кошти, і ми хочемо поділитися цими знаннями з нашими колегами в Києві", - додав Тшасковський.

Тшасковський прибув до Києва 11 січня разом з мерами Праги, Братислави і Будапешта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: