Перша леді Франції підтримує повернення шкільної форми, що запропонувала партія Ле Пен

Четвер, 12 січня 2023, 19:03

Перша леді Франції Бріджит Макрон заявила, що підтримує повернення обов’язкової шкільної форми – цю ініціативу в Сенаті на обговорення винесла ультраправа фракція "Національне об’єднання" на чолі з Марін Ле Пен.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", вона сказала в інтерв’ю Le Parisien.

"Я носила форму, коли була студенткою: п'ятнадцять років – темно-сині спідниці і темно-сині джемпери. І я прожила той час добре. Вона (форма) стирає відмінності, це економить час – адже обирати, що вдягнути зранку, забирає багато часу – і гроші, як порівняти з брендовим одягом", – пояснила пані Макрон.

"Тому я за те, щоб носити форму в школу, але просту і не нудну", – додала вона.

Бріджит Макрон 20 років працювала вчителькою латини й літератури.

Шкільна форма у французьких школах не є обов'язковою з 1968 року, але питання її повернення регулярно виникає в політичному порядку денному країни.

Для одних носіння форми у школах означає рівність і стирання відмінностей у соціальному статусі та майновому становищі. Інші вважають, що це відволікає від більш серйозних питань, як-то забезпечення дисципліни й захист від домагань.

Нагадаємо, минулого року президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що з нового навчального року в усіх початкових класах запроваджується щоденний 30-хвилинний урок фізичного виховання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: