У Вірменії опозиційні активісти повторили пікет біля російської бази у Гюмрі

Понеділок, 16 січня 2023, 11:02

У Вірменії активісти позапарламентського "Національного демократичного полюсу" 15 січня знову провели пікет біля російської військової бази у Гюмрі з назвою "Блокада задля виходу з блокади". Першу таку акцію провели минулими вихідними. 

Про це повідомляє "Радіо Азатутюн" пише "Європейська правда". 

Акцією активісти наголошують на відповідальності росіян за ситуацію з Лачинським коридором - єдиною наземною артерією, що сполучає Вірменію з Нагірним Карабахом і яку з 12 грудня де-факто перекрив Азербайджан під виглядом акції екоактивістів. Через це у Карабаху почався дефіцит товарів першої необхідності. 

Учасники акції вимагали від Росії виконувати її миротворчі зобов’язання за угодою від листопада 2020 року, що поклала край останній гарячій фазі війни, та забезпечити вільний рух через Лачинський коридор. 

Вони також наголошували, що присутність у Вірменії російських військових є загрозою для нацбезпеки і Росія, співпрацюючи з Туреччиною та Азербайджаном "зв’язує руки" Єревану присутністю своїх військових та ускладнює реагування на виклики, які сама і створює. 

Крім того, активісти вимагали відставки прем’єра Нікола Пашиняна. 

До бази стягнули значні сили правоохоронців, протестувальникам не дали встановити там свої намети.

Нагадаємо, прем’єр Вірменії на зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним прямо висловив йому претензії у зв’язку з бездіяльністю російських "миротворців".

Детальніше про ситуацію з Лачинським коридором читайте у статті Азербайджан заморожує війну: чому Росія дозволила зробити холод зброєю проти Вірменії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: