Глава МЗС Німеччини прибула до Гааги: обговорить способи притягнути Путіна до відповідальності 

Понеділок, 16 січня 2023, 11:48

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перебуває з візитом у Гаазі, однією з центральних тем якого є притягнення до відповідальності президента Росії Владіміра Путіна за війну проти України.

Про це повідомляє Deutsche Welle,  пише "Європейська правда". 

У коментарях ЗМІ перед зустріччю з представниками Міжнародного кримінального суду Бербок заявила, що Путін у своїй війні проти України порушує засадничі принципи міжнародного права і війна РФ є війною проти справедливості. "Але міжнародне справо залишається сильним, і наше спільне завдання - забезпечити його виконання і посилювати його вже зараз", - наголосила глава МЗС Німеччини.  

В МКС вона має зустрітися з президентом суду Пьотром Гофманскі та головним прокурором Карімом Ханом, який, як відомо, вже розслідує дії російських військових в Україні. 

Минулого вівторка Анналена Бербок відвідала Харків. Під час поїздки, серед іншого, вона анонсувала допомогу Україні в розмірі 20 мільйонів євро на фінансування послуг Starlink.

Як повідомлялося, у березні міністри юстиції різних країн світу зустрінуться в Британії, щоб обговорити практичну підтримку Міжнародного кримінального суду у його розслідуваннях воєнних злочинів в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: