МЗС Білорусі: "змушені відреагувати" на візові санкції США через суди над опозицією

Середа, 18 січня 2023, 19:33

Прессекретар міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз розкритикував візові обмеження щодо 25 білоруських посадовців і політиків через судові процеси над опозицією.

Як повідомляє "Європейська правда", коментар Глаза в середу опублікувала пресслужба білоруського МЗС.

"Розцінюємо ухвалене рішення як втручання у внутрішні справи суверенної держави, як спробу чинити тиск на судову систему нашої країни", – заявив він.

"Викликає лише жаль той факт, що американські дипломати, які, за ідеєю, повинні займатися пошуком компромісів, ніяк не можуть зупинитися і продовжують розкручувати спіраль ескалації. Безумовно, ми будемо змушені відреагувати на цей недалекоглядний і помилковий крок", – додав речник білоруського відомства.

Також Глаз заявив про брак у Держдепартаменті США "більш-менш тямущих спеціалістів щодо Білорусі, які могли б проінформувати своє керівництво про реальну ситуацію в нашій країні, про те, чим живе білоруський народ і кого він підтримує".

Напередодні Сполучені Штати ввели візові обмеження щодо 25 осіб, зокрема законодавців, за підрив демократії в Білорусі із використанням політично мотивованих судових процесів, таких як справа лідера опозиції у вигнанні Світлани Тихановської.

У Держдепі підкреслили, що ці політично вмотивовані судові процеси є останніми прикладами зусиль режиму Лукашенка, спрямованих на залякування та репресії проти тих, хто прагне справедливості, поваги до прав людини та демократичної Білорусі. 

Серед іншого, у жовтні 2022 року слідчий комітет Білорусі оголосив про відкриття спеціального (заочного) кримінального провадження проти лідерів білоруської опозиції, зокрема Світлани Тихановської та Павла Латушка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: