Президент Німеччини обіцяє Україні підтримку та закликає відновити боєздатність армії ФРН

Четвер, 19 січня 2023, 11:08

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час церемонії призначення нового міністра оборони пообіцяв Україні подальшу військову підтримку та застеріг, що армію Німеччини потрібно повернути до рівня, коли вона буде реально спроможна захищати свою країну. 

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

19 січня новопризначений міністр оборони Борис Пісторіус склав присягу та офіційно розпочав виконання обов’язків. Вже сьогодні на нього чекає зустріч з главою Пентагону, а у п’ятницю - участь у засіданні формату "Рамштайн", від якого очікують важливих рішень щодо військової підтримки України. 

Під час церемонії призначення президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що напад Росії на Україну зруйнував безпековий порядок у Європі, та пообіцяв Україні подальшу військову підтримку та допомогу у відбудові країни. 

Штайнмаєр також наголосив, що Німеччина має усвідомлювати нові реалії після 24 лютого і бути готовою захищатися самій і захищати своїх союзників у НАТО. 

"Німеччина - не у стані війни, але роки "дивідендів від миру", від яких ми тривалий час отримували великі переваги, тепер скінчилися. Ми повинні реагувати на загрози, які є загрозою і для нас самих", - наголосив президент. 

Про те, ким є Борис Пісторіус, який замінив на посаді міністра оборони Крістіне Ламбрехт, та чого від нього чекати Україні, ЄвроПравда детально розповідала у статті "Міністр з питань танків". 

Читайте також: "Для Німеччини це нова епоха": історична промова Штайнмаєра про війну та зміну ставлення до РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: