Ішингер: Весь світ чекає, коли Німеччина дозволить поставити танки

Четвер, 19 січня 2023, 12:19

За словами колишнього голови Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганга Ішингера, "увесь світ чекає" на поставку Німеччиною танків Leopard Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації Bild.

Ішингер зауважив, що на Всесвітньому економічному форумі в Давосі "увесь світ чекає, що Німеччина - зі США чи без них - фактично дасть зелене світло".

Міністр оборони ФРН одразу після присяги подзвонив у Париж, який тисне на Берлін щодо танків

В ефірі радіо Deutschlandfunk Ішингер зазначив, що йдеться як про надання танків Leopard з країн-партнерів, так і про постачання танків з німецьких складів в Україну. 

За словами Ішингера, згода на поставку танків, якої Берлін ще не дав, вже є запізнілою. У зв'язку з британськими та польськими заявами про постачання танків, Шольц не повинен "боятися йти наодинці" - незалежно від того, що вирішать США з цього питання, зазначив колишній глава Мюнхенської конференції.

Дипломат також закликав до довгострокового планування підтримки України. За його словами, планування не повинно обмежуватися наступними кількома тижнями, а має охоплювати наступні шість-дванадцять місяців. За всіма ознаками, Росія готується до більш тривалої війни, і треба мати можливість на це реагувати.

Кулеба і Резніков закликали союзників якнайшвидше надати Україні танки

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький на форумі у Давосі натякнув, що Варшава може передати Україні роту танків німецького виробництва Leopard-2 і без згоди Берліна, якщо чекатиме погодження надто довго.

Віцеканцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Габек вже зазначав, що "якщо інші країни хочуть допомогти, потрібно не заважати їм і не блокувати їхню допомогу". 

Тим часом Британія першою оголосила про передачу своїх танків Challenger 2

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: