Моравецький: Захід втомлюється від України, Польща має відродити цю тему

Четвер, 19 січня 2023, 20:03

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький стверджує, що спостерігає зменшення зацікавленості до війни в Україні на Заході, та вважає, що його держава має актуалізувати цю тему.

Як повідомляє "Європейська правда", слова Моравецького наводить агенція PAP.

"Ми, поляки, повинні сильно пожвавити дискусію про Україну, про свободу, про те, як важливо - просто і брутально – боротися з Росією. Тому що Захід вже дедалі більше втомлюється від того, що там відбувається", – підкреслив польський прем’єр.

На його думку, надзвичайно важливо, аби західна громадська думка усвідомила, що "майбутнє принаймні Європи, якщо не світу, розігрується тут і зараз". Тож завданням не лише уряду Польщі, а й польських громадян має бути активна "розповідь про те, що відбувається по той бік нашого східного кордону".

"Путін терплячий, Росія терпляча, тамтешнє суспільство побудоване за зовсім іншою структурою, ніж ми думаємо. Вони живуть там з гордістю відбудови імперії. Західне суспільство, яке не таке терпляче, через деякий час може втомитися, не захотіти надсилати зброю, не захотіти підтримувати Україну, і все може закінчитися погано", – сказав Моравецький.

Напередодні президент Польщі Анджей Дуда закликав Захід посилити військову підтримку України, оскільки у найближчі тижні може наступити ключовий момент у війні проти Росії.

Нагадаємо, в уряді Польщі назвали великою помилкою будь-які спроби заплющити очі на російські злочини під прикриттям звичного функціонування економічних відносин, натякаючи на останні заяви глави МЗС Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: