Глава МЗС Литви непрямо звинуватив Шольца у страху перед поразкою РФ

Понеділок, 23 січня 2023, 15:22

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс опосередковано звинуватив канцлера Німеччини Олафа Шольца в тому, що він боїться поставити Росію на межу поразки в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

"Я думаю, що найголовніше, що нам потрібно обговорити - це страх, - сказав Ландсбергіс.

"Ми повинні подолати страх поразки Росії - коли йдеться про додаткові санкції, коли йдеться про додаткову військову допомогу Україні. Нас зупиняє страх того, що станеться, якщо Росія програє цю війну" – зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи боїться він ядерної війни, Ландсбергіс сказав: "Ми повинні бути готові до того, що станеться, якщо Росія програє цю війну. Якщо ми не готуємося до того, що Росія програє війну, то ми несерйозно ставимося до того, щоб допомогти Україні перемогти".

За його словами, Росія повинна програти цю війну, і якщо прийняти це, то на всі інші питання можна буде відповісти набагато легше.

"Тоді ми зможемо постачати всю зброю, яка потрібна Україні, і ми зможемо накласти на Росію санкції, які перешкоджатимуть її здатності вести війну, і тоді ми зможемо допомогти Україні фактично відвоювати всю територію" – заявив Ландсбергіс.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ балтійських держав звернулися до Німеччини із закликом негайно надати Україні танки Leopard 2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: