Туреччина готує позови у зв'язку зі спаленням Корану у Стокгольмі

Понеділок, 23 січня 2023, 15:57

Управління у справах релігії Туреччини за допомогою своїх представництв у 120 країнах світу має намір подати позови у зв'язку з інцидентом зі спаленням Корану під час акції біля посольства Туреччини в Стокгольмі. 

Як пише "Європейська правда" з посиланням на турецьке агентство Anadolu, про це на прес-конференції в Анкарі заявив глава управління Алі Ербаш.

"Також буде надіслано листи до різних уповноважених структур. Ми чинитимемо опір проти подібних провокаційних дій, які не тільки оскверняють Коран, а й мечеті", – сказав Ербаш.

За його словами, на середу запланована зустріч у режимі відеоконференції з представниками Організації ісламського співробітництва. 

"Будемо намагатися опрацювати спільні кроки не тільки у відповідь на обурливий інцидент зі спаленням Корану у Швеції, а й проти порушень прав мусульман у країнах Європи на ґрунті ісламофобії", – сказав Ербаш.

Управління у справах релігій у Туреччині – є офіційною державною установою країни.

А 22 січня Алі Ербаш заявив, що проклинає і рішуче засуджує дозвіл шведської влади на акцію перед посольством Туреччини в Стокгольмі, "спрямовану на спалення нашої великої Книги, Священного Корану, відправлену з метою просвітити і позбавити людей від невігластва".

Нагадаємо, прем’єр Швеції засудив спалення Корану на антитурецькій акції.

21 січня у Стокгольмі під посольством Туреччини все ж відбулася антитурецька акція, на якій скандальний данський активіст Расмус Палудан спалив Коран. Безпосередньо під посольством зібралася акція і на підтримку Туреччини та її президента.

Туреччина в суботу скасувала запланований візит міністра оборони Швеції у відповідь на дозвіл скандинавської країни на антитурецькі протести.

Ускладнення відносин Швеції з Туреччиною автоматично ускладнює шлях країни до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: