Спікера парламенту Словенії розкритикували за політ літаком до Відня

Четвер, 5 січня 2023, 13:49

Спікер Національної асамблеї Словенії Уршка Клакочар-Зупанчич зіткнулася з негативною реакцією після того, як злітала урядовим літаком з Любляни до Відня на новорічний концерт Віденської філармонії.

Про це йдеться у публікації Euractiv, пише "Європейська правда".

Цей переліт, за підрахунками одного ЗМІ, спричинив викиди від п'яти до шести тонн вуглекислого газу у порівнянні з менш ніж 100 кілограмами при поїздці на автомобілі. Відстань між Любляною та Віднем - 390 км і поїздка на авто, за оцінками, займає близько чотирьох годин.

Словенія передає Україні два реанімобілі

Клакочар-Зупанчич скористалась літаком через кілька тижнів після того, як її партійний бос, прем'єр-міністр Роберт Голоб, запропонував словенцям їсти менше м'яса, щоб зменшити вуглецевий слід.

Реакція в соціальних мережах і в правих ЗМІ була швидкою, але Клакочар-Зупанчич відкинула цей скандал як "бурю в склянці води". 

"Ніхто більше не може подорожувати без вуглецевого сліду... Хіба що ми всі вирішимо подорожувати на візках, і навіть тоді у вас буде мінімальний вуглецевий слід", - сказала вона.

Клакочар-Зупанчич запросив до Відня її австрійський колега Вольфганг Соботка, і вона повідомила, що після концерту вони провели чотиригодинну двосторонню зустріч, під час якої обговорили низку важливих для обох країн питань.

Перша жінка на посаді президента Словенії склала присягу

"Зустріч була дуже успішною. Ми встановили відносини, яких не було в попередні роки. Тут немає ніякої сенсації, сенсацією є те, що парламентські відносини між двома країнами перебувають на найвищому рівні у цей час", - сказала Клакочар-Зупанчич. 

Нагадаємо, що повернення до вугільного виробництва електроенергії в деяких частинах Європи не завадило значному прогресу скорочення викидів парникових газів.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: