Саміт ЄС закликав Київ продовжувати шлях реформ, необхідних для членства у блоці

П'ятниця, 10 лютого 2023, 07:57

Саміт ЄС привітав досягнення України для досягнення цілей, які лежать в основі її статусу кандидата, і закликав продовжувати реформи.

Про це йдеться у висновках саміту, повідомляє "Європейська правда".

"Європейська Рада визнає значні зусилля, які Україна продемонструвала протягом останніх місяців для досягнення цілей, що лежать в основі її статусу кандидата на членство в ЄС. Вона вітає зусилля України з проведення реформ у такі складні часи і закликає Україну продовжувати йти цим шляхом та виконати умови, визначені у висновку Єврокомісії щодо її заявки на членство, щоб наблизитися до майбутнього членства в ЄС" - йдеться у документі.

Європейський Союз також визнав рішучість України виконати необхідні вимоги для якнайшвидшого початку переговорів про вступ.

Крім того, Європейський Союз сподівається на тісну співпрацю з Україною та підтримку її зусиль, спрямованих на повне виконання всіх умов.

"Європейська Рада підтверджує, що майбутнє України пов'язане з Європейським Союзом" - йдеться у висновках саміту.

Саміт ЄС також підтвердив зобов'язання надавати потужну політичну, економічну, військову, фінансову та гуманітарну підтримку Україні та її народу стільки часу, скільки буде потрібно.

Як зазначається, загальна допомога Україні та її народу з боку Європейського Союзу та його держав-членів на сьогодні становить щонайменше 67 мільярдів євро.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відзначила, що Україна за останній час здійснила великий прогрес на шляху до вступу у ЄС, але попереду - ще дуже багато роботи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: