МЗС Білорусі заявило рішучий протест главі посольства Польщі у зв'язку із закриттям переходу

П'ятниця, 10 лютого 2023, 14:31

У міністерстві закордонних справ Білорусі заявили рішучий протест тимчасовому повіреному у справах Польщі в Білорусі Марчину Войтеховському через призупинку роботи з 14:00 п’ятниці (за білоруським часом) руху у пункті пропуску "Бобровники-Берестовиця".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС Білорусі.

В МЗС Білорусі вказали польському дипломату "на категоричну неприйнятність цього кроку, що загострює і без того вкрай складну ситуацію на білорусько-польському кордоні та порушує права тисяч громадян Білорусі, Польщі та багатьох інших країн". 

"Підкреслено контрпродуктивність будь-яких спроб тиску на Білорусь", – заявляють у міністерстві закордонних справ Білорусі. 

Зазначається, що польське керівництво навмисно "завдає істотної шкоди як великим економічним операторам, так і дрібному бізнесу", європейським компаніям та громадянам, насамперед польським.

"Білоруська ж сторона залишає за собою право вжити адекватних заходів реагування і завжди відкрита для конструктивного і взаємоповажного діалогу в інтересах громадян Білорусі та Польщі", – додають у білоруському міністерстві. 

У четвер Польща заявила, посилаючись на занепокоєння безпекою, що закриє ключовий пункт пропуску на кордоні з Білоруссю в Бобровниках.

Напередодні МЗС Польщі викликало білоруського дипломата через вирок одному із лідерів Спілки поляків у Білорусі.

Державний прикордонний комітет Білорусі назвав рішення Польщі закрити пункт пропуску між двома країнами як "катастрофічне", заявивши, що це може призвести до колапсу з обох боків кордону.

А прем’єр Польщі допустив подальше закриття кордону з Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: