У Франції готують новий протест проти пенсійної реформи, очікують до 800 тисяч учасників

П'ятниця, 10 лютого 2023, 16:43

У Франції у суботу 11 лютого готують нові акції протесту проти запланованої урядом пенсійної реформи, що передбачає підвищення пенсійного віку.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

Суботня акція стане четвертим днем масштабних протестів, демонстрації плануються по всій території країни - загалом близько 240.

За оцінками поліції, на вулиці може вийти від 600 до 800 тисяч осіб. Наймасовішими мають стати протести у Парижі (90-120 тисяч учасників), Бордо й Нанті (22 тисячі). Правоохоронці вважають, що цього разу ризик інцидентів трохи вищий, ніж раніше. 

Профспілки розраховують залучити більше людей, ніж у вівторок, оскільки це вихідний день. 

Президент Франції Еммануель Макрон в одному з останніх звернень сказав, що розраховує на відповідальність профспілок, щоби протести проти реформи не паралізували нормальне життя країни. 

Серед попередніх акцій, найбільшою вважається та, що відбулася 31 січня - за оцінкою поліції, тоді на демонстрації по всій території країни вишли близько 1,27 млн осіб, організатори заявляють про 2,5 млн.  

За даними останніх опитувань, 72% французів виступають за продовження протестів проти пенсійної реформи, і близько 40% вважають, що потрібні більш рішучі форми протесту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: