ЄС обіцяє додаткову допомогу для Сирії й Туреччини у зв’язку із землетрусом

Понеділок, 13 лютого 2023, 14:33

Євросоюз анонсував додаткову допомогу для Сирії й Туреччини, де сотні тисяч людей втратили житло і майно через руйнівний землетрус 6 лютого.

Про це повідомили у Єврокомісії, пише "Європейська правда".

Для допомоги Сирії ЄС задіює склади в Італії та Дубаї, щоб доставити у постраждалі райони намети, адаптовані до холодної пори року, обігрівачі, ковдри, воду, засоби гігієни тощо. На території, що контролюється режимом Асада, розподіляти матеріали допоможе Червоний Хрест, на непідконтрольних Асаду територіях на північному заході - Міжнародна організація з міграції. 

Українські рятувальники в Туреччині за добу обстежили ще сотню будівель і допомогли трьом людям

Крім того, десять країн-членів надали через механізм цивільного захисту ЄС десятки тисяч наметів, ковдр, спальних мішків, генератори, обігрівачі, одяг, медикаменти тощо. 

Також Єврокомісія продовжує координувати збір матеріалів для облаштування тимчасового житла, які пропонують для Туреччини 12 країн ЄС. Зокрема, передають 500 наметів-будинків зі складу rescEU у Швеції, 2000 наметів і 8000 ліжок зі складу в Румунії. 

У постраждалих районах Туреччини зараз працюють понад 1650 європейських рятувальників і 105 службових собак. 

Як повідомлялося, у постраждалих турецьких містах рятувальники ще продовжують знаходити під завалами людей, яким пощастило вижити після тижня під завалами

На цей час у Туреччині підтвердили загибель понад 31 тисячі людей. Разом із загиблими у Сирії, лише підтверджених смертей внаслідок землетрусу вже понад 35 тисяч. В ООН допускають, що під завалами може бути ще стільки ж людей

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: