Військові США можуть лишитись в Польщі, біля кордону з Україною на 10 років – ЗМІ

П'ятниця, 17 лютого 2023, 14:41

Американські військові не виключають, що залишаться в околицях аеропорту в Ясьонці, поблизу Жешува, на строк до 10 років.

Про це, як пише "Європейська правда", стало відомо порталу RMF24.

Американці працюють в аеропорту і займаються, серед іншого, доставкою військової техніки в Україну.

Американські військові орендують у приватного підприємця кілька гектарів землі, розташованої за кілька сотень метрів від аеропорту. Президент компанії, з якою вони підписали договір, відмовляється повідомляти будь-які подробиці.

Журналісти дізналися, що угода укладена на п'ять років з можливістю продовження ще на п'ять.

На земельній ділянці, розташованій на території гміни Глогув Малопольський, вже встановлені цілорічні намети та контейнери. Це база, де живуть американські солдати. Поруч вони також мають базу для техніки - автомобілів чи бронетранспортерів. Це також власність, орендована у приватного підприємця і розташована в сусідньому муніципалітеті Тшебовніско.

Присутність американських військ впливає на дії забудовників. Всі вільні земельні ділянки в околицях аеропорту поблизу Жешува розкуповуються. Як повідомив Леслав Кузняр, мер гміни Тшебовніско, де розташований аеропорт, метою є будівництво квартир і будинків для американських військових.

За його словами, забудовники побачили бізнес завдяки прогнозам, що американці залишаться в цьому районі на довший час. Протягом багатьох місяців військові займали більшість місць у готелях та орендували багато квартир. Зараз, додав Леслав Кузняр, значно збільшилася кількість звернень до муніципалітету з проханням надати житло.

"З того, що я чув - бо до мене звертаються за умовами будівництва - вони хочуть будувати багатоквартирні або одноквартирні будинки саме для американських солдатів. Вони пояснюють це тим, що якщо солдати будуть тут протягом наступних кількох років, вони, ймовірно, привезуть свої сім'ї, і їм потрібно буде десь жити", - зазначив Кузняр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: