Білий дім: ПВК "Вагнер" втратила в Україні понад 30 тисяч найманців

Субота, 18 лютого 2023, 09:00

Російська приватна військова компанія "Вагнер" втратила понад 30 000 найманців з моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Про це заявили у Білому домі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Близько 9 000 з них загинули в боях.

За оцінками Сполучених Штатів, 90% солдатів групи Вагнера, вбитих в Україні з грудня, були засудженими, заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон.

Половина всіх смертей сталася з середини грудня, коли посилилися бої в місті Бахмут, сказав речник, посилаючись на нові дані розвідки. Кірбі сказав, що за останні кілька днів групи найманців досягли певних успіхів у Бахмуті та його околицях, але ці успіхи були досягнуті протягом багатьох місяців і були досягнуті "руйнівною ціною, яка не є прийнятною".

"Цілком можливо, що вони можуть досягти успіху в Бахмуті, але це не матиме для них ніякої реальної цінності, тому місто не має реального стратегічного значення", - сказав він, додавши, що українські сили будуть утримувати міцні оборонні рубежі по всьому Донбасу.

Кірбі повідомив журналістам, що "Вагнер" продовжує значною мірою покладатися на засуджених, яких відправляють на війну без підготовки та спорядження, незважаючи на нещодавні коментарі засновника "Вагнера" Євгенія Пригожина про те, що він припинив вербувати ув'язнених для участі у бойових діях в Україні.

Як повідомлялося, британська розвідка припускає, що з початку повномасштабної війни Росії проти України російська армія та група "Вагнера" могли втратити до 200 тисяч осіб, з яких до 60 тисяч убитими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: