Скандал із секретними документами не вплинув на рейтинг Байдена

Четвер, 2 лютого 2023, 18:39

Хоча більшість американців не схвалюють те, як президент США Джо Байден поводився в ситуації з виявленими в його домі секретними документами, рейтинг схвалення його діяльності не зазнав істотних змін.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить нове опитування центру дослідження громадської думки AP-NORC.

ФБР під час обшуку не знайшло в домі Байдена секретних документів

41% респондентів схвалюють діяльність Байдена на посаді президента США – приблизно стільки ж, як і 43%, які заявили про це в грудні 2022 року. За партійною ознакою 77% демократів підтримують роботу Байдена, а 91% республіканців – не підтримують.

Водночас більшість – 39% проти 23% – не схвалює дії президента США після того, як були знайдені засекречені документи. Ще 36% сказали, що не мають чіткої позиції.

Про ситуацію з документами в Байдена знають 71% прихильників Республіканської партії й 63% – Демократичної. Очікувано серед останніх переважає підтримка президента (44% проти 15%), а серед перших – несхвалення (68% проти 6%).

Документи з грифом "секретно" знайшли в будинку ексвіцепрезидента США Пенса

В особистих інтерв'ю деякі учасники опитування заявили, що проводять різницю між добровільною передачею Байденом документів і поведінкою колишнього президента США Дональда Трампа, який відмовився передати сотні документів, що змусило ФБР провести обшук у його будинку.

Водночас багато з них висловили стурбованість тим, що перші особи держави, схоже, не можуть належним чином поводитися з конфіденційною інформацією.

Як відомо, секретні документи були знайдені в будинку Джо Байдена у Вілмінгтоні (штат Делавер) і офісі у Вашингтоні, який він використовував у період між перебуванням на посаді віцепрезидента за часів Барака Обами та президентськими виборами 2020 року.

У зв'язку з цим міністерство юстиції США призначило спеціального прокурора для розслідування.

Про документи, знайдені в Байдена, ЄвроПравда детально розповідала у статті: Гаражні таємниці Байдена: які наслідки матиме скандал, в який потрапив президент США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: