Західні посли згадують героїв Небесної сотні

фото, відео
Понеділок, 20 лютого 2023, 14:09

Посли західних держав згадують героїв Небесної сотні у дев’яту річницю масових р озстрілів учасників Революції гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.  

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"Герої Небесної сотні заплатили найвищу ціну за своє бачення майбутнього для України як вільної демократичної європейської держави. Відтоді змінилося дуже багато", - зазначив голова Представництва ЄС Матті Маасікас у своєму відеопривітанні, нагадавши про підписання Угоди про асоціацію з ЄС, запровадження "безвізу", врешті, отримання статусу кандидата на вступ до ЄС.

Маасікас також нагадав про безпрецедентну допомогу, яку країни Євросоюзу надали Україні після початку повномасштабної війни. 
"ЄС не спиниться у своїй допомозі для України. Разом з українцями ми сьогодні вшановуємо пам’ять героїв Небесної сотні. Разом ми сильніші. Слава Україні!" - підсумував він.

"Памʼять жива і вічна про тих, хто за свою державу віддав життя. 2014 року було таке ж сонячне небо, але моторошна тиша без повітряної тривоги. Схиляю голову перед подвигом Героїв Небесної Сотні, силою духу українців і бажанням бачити країну Незалежною, Європейською і Вільною!" - написала посол Німеччини Анка Фельдгузен.

Відеозвернення підготувала також посол США Бріджит Брінк. 

"Вшановую мужність і самопожертву Небесної сотні - українців, які дев'ять років тому віддали життя у боротьбі за краще майбутнє для України. У розпалі жахливої війни, розпочатої Росією, США стоять поруч з вами - за майбутнє, гідне пам’яті про них, як і багатьох інших українських героїв", - зазначила вона. 

Посол Британії Мелінда Сіммонс приходила на Майдан вшанувати Небесну сотню 18 лютого, до річниці першого з вирішальних днів Революції гідності. 

Як відомо, 20 лютого до Києва прибув з несподіваним візитом президент США Джо Байден. Перші чутки про його можливий приїзд з'явилися після радикальних обмежень руху у столиці. Врешті Володимир Зеленський та Білий дім підтвердили, що Байден справді у Києві. 

Під час візиту він анонсував новий пакет військової допомоги від США та додаткові санкції проти Росії за агресію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: