Румунія попросить ЄС про санкції проти РФ за спроби дестабілізувати Молдову

Понеділок, 20 лютого 2023, 16:27

Міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску заявив, що запропонує ЄС запровадити проти Росії окремий режим санкцій за спроби дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Про це він сказав 20 лютого перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Agerpres.

"Ми маємо новий уряд у Кишиневі, який твердо виступає за реформи та європейську інтеграцію. Водночас ми бачили, як сказала президент Молдови, викриття плану Росії дестабілізувати країну. Думаю, що надзвичайно важливо, щоб Євросоюз через міністрів закордонних справ надіслав сьогодні твердий сигнал підтримки стійкості та безпеки Молдови", - заявив Ауреску.

Кремль застеріг Молдову через заяву нового прем’єра про виведення військ РФ з Придністров'я

"У зв'язку з цим я внесу для роздумів і правового аналізу пропозицію про запровадження окремого режиму санкцій за спроби дестабілізації Республіки Молдова, її конституційного ладу і верховенства закону", - додав Ауреску.

Як повідомлялося, глава МЗС Молдови Ніку Попеску в понеділок закликав Європейський Союз накласти санкції на олігархів, які допомагають Росії дестабілізувати країну, на тлі звинувачень у тому, що Москва готує змову з метою повалення уряду.

Молдова закликає ЄС запровадити санкції проти олігархів, які підтримують Росію

Минулого року США і Британія запровадили санкції проти молдовських олігархів Ілана Шора і Володимира Плахотнюка, які втекли з країни у 2019 році за звинуваченнями в корупції.

Тиждень тому президентка Молдови звинуватила Росію у підготовці державного перевороту, під час якого "диверсанти" нападуть на державні установи.

Читайте детальніше: Молдова з переворотом: навіщо Мая Санду змінює уряд під загрозою гібридного нападу РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: