Прем'єр Нідерландів засудив фермерів-протестувальників через погрози розправою міністерці

Понеділок, 20 лютого 2023, 17:44

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в понеділок назвав неприйнятним погрози з боку фермерів, які протестують через наміри уряду обмежити викиди парникових газів, на адресу міністерки фінансів Нідерландів Сігрід Кааг.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він написав у Twitter.

"Те, що сталося із Сігрід Кааг минулої ночі, є неприйнятним. Політики повинні мати можливість вільно виконувати свою роботу. Демонстрації дозволені, але залякування політиків має припинитися. Якщо ви не згодні одне з одним, ведіть нормальну розмову", – йдеться в повідомленні Рютте.

Напередодні Кааг була в невеликому місті Дьєпенгейм, де мала взяти участь у передвиборчому заході своєї партії D66 напередодні місцевих виборів 15 березня. Та її зустріла група фермерів, яка намагалась перешкодити міністерці.

Як писали місцеві ЗМІ, ініціативна група Strijders Twente (дослівно "Воїни Твенте" – так називається муніципалітет, у якому розташований Дьєпенгейм) закликала влаштувати Кааг "теплий прийом", а деякі з фермерів тримали в руках факели.

Представник виборчого штабу D66 розповів, що міністерка намагалась поговорити з фермерами, та через 10 хвилин пішла на захід, "тому що протестувальники не були налаштовані на розмову".

Як відомо, фермери в Нідерландах з минулого року протестують проти планів уряду скоротити викиди оксиду азоту та аміаку, що може змусити їх використовувати менше добрив і скоротити поголів'я худоби, а також змусити деякі ферми закритися.

Соціал-ліберальна партія D66, членкинею якої є Сігрід Кааг, є однією з головних прихильників цієї ініціативи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: