Група дітей в Австрії судиться з урядом через кволу боротьбу зі змінами клімату

Вівторок, 21 лютого 2023, 16:54

Група неповнолітніх подала у вівторок позов до Конституційного суду Австрії з вимогою змусити уряд забезпечити захист їхніх конституційних прав шляхом вжиття більш жорстких заходів проти зміни клімату.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Адвокат групи заявив, що позов, поданий до Конституційного суду, заснований на аналогічному позові в Німеччині, який два роки тому спонукав уряд цієї країни встановити нові цілі щодо скорочення викидів парникових газів.

Адвокат Міхаела Кремер зазначила, що австрійський кліматичний закон від 2011 року недостатньо захищає позивачів у віці від п'яти до 16 років від небезпечних для життя наслідків глобального потепління. 

Зокрема, вона заявила, що право дітей на "справедливість поколінь", гарантоване австрійською конституцією, порушується кліматичним законодавством країни.

За словами Кремер, позов підтримує молодіжна кліматична група "П'ятниці заради майбутнього", яка була натхненна шведською активісткою Гретою Тунберг, і яка фінансується за рахунок благодійних пожертвувань.

Раніше повідомлялося про плани уряду Австрії заборонити нові нафтові, вугільні та газові опалювальні прилади з 2023 року, а також замінити існуючі опалювальні системи

Торік в Австрії також закликали до негайного перегляду схеми так званих кліматичних виплат, оскільки їх отримують померлі люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: