Німеччина спрощує візовий режим для постраждалих від землетрусів у Туреччині

Вівторок, 21 лютого 2023, 18:33

Міністри закордонних і внутрішніх справ Німеччини – Анналена Бербок і Ненсі Фезер – у вівторок здійснили візит до постраждалої від землетрусів Туреччини, де запропонували нові заходи допомоги постраждалим людям.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації Reuters.

За словами Бербок, візит німецьких міністрів мав на меті показати, "що наше співчуття не обмежується словами і не зменшиться, навіть якщо катастрофа і її наслідки будуть відсунуті на другий план іншими заголовками в новинах".

Німеччина, де проживає найбільша турецька діаспора в світі, вже відправила понад 340 тонн гуманітарної допомоги, зокрема намети, ковдри і генератори, щоб допомогти постраждалим від землетрусів.

Також Берлін пропонує оформлення 90-денних віз до Шенгенської зони для постраждалих, які хочуть відвідати членів сім'ї в Німеччині, та організовує автобуси, які вивозять людей із постраждалих від землетрусів районів.

Греція перевірить безпечність десятків тисяч будівель після руйнувань у Туреччині

Очільники МВС і МЗС Німеччини під час перебування в районі Кахраманмараша – одного з найбільш постраждалих від землетрусів турецьких міст – оголосили про виділення додаткових 50 мільйонів євро гуманітарної допомоги Туреччини. Таким чином, загальний обсяг німецької допомоги сягне 108 мільйонів євро.

У межах візиту Бербок і Фезер також поспілкувались із представниками німецьких гуманітарних організацій і постраждалими від землетрусів.

Нагадаємо, 20 лютого у районі Дефне турецької провінції Хатай о 20:04 за місцевим часом стався землетрус магнітудою 6,4. Через три хвилини було зафіксовано інший землетрус магнітудою 5,8 з епіцентром у районі Самандаг. Через поштовхи не витримали деякі будівлі, які встояли під час найбільшого землетрусу 6 лютого.

Підтверджена кількість загиблих внаслідок землетрусів 6 лютого у Туреччині досягла 41020 осіб, останні цифри із Сирії - понад 5 800 загиблих. Катастрофа також спричинила масштабні руйнування інфраструктури, викликані, як вважається, численними порушеннями під час будівництва.

Читайте також на цю тему: Корупція вбиває. Як забудовники і влада помножили кількість жертв землетрусу в Туреччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: