США оголосять про нові санкції проти Росії 24 лютого – Нуланд

Четвер, 23 лютого 2023, 18:07

Новий пакет санкцій проти Росії буде оголошений Сполученими Штатами 24 лютого – в річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Про це в інтерв’ю The Washington Post заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає "Європейська правда".

ЗМІ дізнались подробиці нових санкцій США до річниці повномасштабного вторгнення РФ

Про санкційний пакет вона згадала, коментуючи потенційні кроки США у відповідь на військову допомогу Росії з боку Китаю.

"Ми вже чітко заявляли, що готові накласти санкції на китайські компанії. Ми вже це робили. Вони будуть у санкційному пакеті, який ми оголосимо завтра (в п'ятницю), в першу річницю повномасштабного вторгнення. Ми також запровадимо інші обмеження на представництва китайських компаній у Європі, які, на нашу думку, сприяють ухилянню від санкцій", – сказала Нуланд.

Нагадаємо, у вівторок під час виступу у Варшаві американський президент Джо Байден підтвердив, що США та їхні західні союзники мають намір оголосити про нові санкції проти Росії цього тижня.

Нагадаємо, напередодні високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель висловив упевненість, що десятий пакет санкцій проти Росії буде ухвалено до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

За даними ЗМІ, у новому пакеті санкцій ЄС передбачені обмеження щодо понад 60 російських посадовців і політиків, деякі з яких вважаються причетними до кампанії з примусового вивезення українських дітей до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: