Лідер правлячої партії Грузії побажав Україні перемоги та згадав країну-агресора

П'ятниця, 24 лютого 2023, 11:39

Лідер правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе у річницю великої війни де-факто побажав Україні перемоги та прямо згадав країну-агресора. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Кобахідзе назвав війну "трагедією, яку український народ не заслужив" та висловив жаль з приводу того, що міжнародна спільнота не змогла запобігти цьому. 

“Обмін реверансами” між політиками РФ та правлячою партією Грузії спровокував скандал

"На жаль, російська воєнна агресія все ж сталася. Українські солдати і добровольці героїчно борються за незалежність і територіальну цілісність своєї країни! Схиляюся перед їхнім героїзмом і жертовністю! Бажаю дружньому українському народу незалежності і відновлення територіальної цілісності", - заявив Кобахідзе. 

Зазначимо, раніше Кобахідзе неодноразово вдавався до неоднозначних заяв щодо війни Росії проти України.

Зокрема, він казав, що постачання будь-якої зброї Україні означатиме пряме втягування Грузії у війну, чого грузинська влада не може допустити, що наразі Росія "має перевагу" в Україні та що вимоги звільнити експрезидента Міхеїла Саакашвілі буцімто є "частиною плану втягнути Грузію у війну"

У грудні він ухилився від прямої відповіді на запитання журналіста, чи є Росія спільним ворогом Грузії та України. 

Також Кобахідзе висловлювався за відновлення авіаційного сполучення з Росією та наголошував, що Грузії вкрай невигідно запроваджувати санкції проти РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: