Король Британії: на тлі людської трагедії українці продемонстрували неабияку мужність

П'ятниця, 24 лютого 2023, 14:27

У посланні з нагоди першої річниці російського вторгнення король Британії Чарльз III відзначив "справді надзвичайну мужність" українського народу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву, оприлюднену Букінгемським палацом. 

"Ось уже рік, як народ України неймовірно страждає від неспровокованого повномасштабного нападу на свою державу. Перед обличчям такої людської трагедії вони продемонстрували справді неабияку мужність і стійкість", - зауважив британський монарх.

Він підкреслив, що світ з жахом спостерігав за всіма невиправданими стражданнями, завданими українцям, з багатьма з яких я мав честь зустрітися у Великій Британії та всьому світу - від Румунії до Канади.

"На початку цього місяця я зустрічався з президентом Зеленським у Букінгемському палаці, щоб висловити мою особисту підтримку народу України. Приємно, що Сполучене Королівство разом зі своїми союзниками робить все можливе, щоб допомогти в цей найскладніший час", - заявив британський король.

Він висловив сподівання, що потік солідарності з усього світу може принести не лише практичну допомогу, "але й силу завдяки усвідомленню того, що разом ми об’єднані".

Британія 24 лютого оголосила новий пакет санкцій проти Росії, який має закрити можливості для експорту всього, що Кремль використовує для війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: