Держсекретар США: Путін почав цю війну, і Путін може припинити її

П'ятниця, 24 лютого 2023, 14:35

Державний секретар США Ентоні Блінкен нагадав, що президент Росії Владімір Путін за своїм вибором почав війну проти України, тож сам може і припинити її. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у його заяві до річниці повномасштабної війни 24 лютого. 

Блінкен нагадав, як Кремль місяцями відкидав наміри нападати на Україну, коли російські війська вже скупчувалися на кордонах, та про велетенські страждання і збитки, яких завдало повномасштабне вторгнення. 

"Рішення президента Путіна призвело до розлучення сімей, змусило мільйони людей покинути свої домівки, спричинило знищення будинків, шкіл, лікарень та іншої цивільної інфраструктури, загострило глобальну продовольчу кризу, дестабілізувало енергетичні ринки та підірвало міжнародний мир та безпеку. Ця війна знищила міжнародну репутацію Росії, залишила Росію ослабленою та ізольованою й зруйнувала її економіку. Ця війна є спробою захопити територію України та перешкодити її незалежному, демократичному шляху", - наголосив Ентоні Блінкен.

Він зазначив, що за цей рік Україна стала джерелом натхнення для всього світу і згуртувала усі демократичні країни навколо себе. 

"Президент Путін розпочав цю незаконну війну, і в його силах припинити її. Сполучені Штати рішуче підтримують Україну, яка боронить себе, і продовжать робити це - доти, коли суверенітет України не буде поважатися, а народ України зможе творити своє обране демократичне майбутнє у свободі й мирі", - зазначив Ентоні Блінкен.

Президент США Джо Байден у річницю великої війни заявив, що Росія ніколи не переможе в Україні

Нагадаємо, США 24 лютого оголосили новий пакет військової допомоги для України на 2 млрд доларів, а також нові санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: