Повірений у справах України різко розкритикував владу Грузії за слова про "перевагу РФ"

П'ятниця, 24 лютого 2023, 14:45

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії, в.о. посла Андрій Касьянов виступив із різкою критикою влади Грузії та членів партії "Грузинська мрія".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Эхо Кавказа".

Він, зокрема, прокоментував слова голови правлячої партії Іраклія Кобахідзе про те, що Росія наразі має перевагу в Україні.

"На жаль, нас не здивувала чергова безвідповідальна заява політика, який називає себе грузинським, але раніше добровільно поступився високим кріслом спікера парламенту Грузії, яке йому довірив грузинський народ, нікчемному депутату Державної думи Росії (Сергєю Гаврилову. - Ред.)", - сказав Касьянов.

За словами дипломата, Київ не може ігнорувати заяви провладних політиків.

"Ми засуджуємо той факт, що окремі проурядові депутати продовжують танцювати під дудку російського військового злочинця Шойгу на крові українського народу і грузинських добровольців", - сказав він.

Касьянов порадив "диванним генералам ознайомитися з підручниками географії та геометрії", щоб дізнатися, які території і міста якої важливості звільнили ЗСУ під час "нещадної війни, розв'язаної Росією". Він додав, що йдеться про понад 80 тисяч квадратних кілометрів української суверенної території, і Херсон - єдиний обласний центр, зайнятий Росією після 24 лютого.

Крім того, Касьянов прокоментував відмову депутатів правлячої партії відвідати Київ у річницю російського вторгнення, сказавши, що члени "Мрії" намагалися приховати запрошення Верховної ради України.

Як повідомлялося, лідер правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе у річницю великої війни де-факто побажав Україні перемоги та прямо згадав країну-агресора.

Однак раніше Іраклій Кобахідзе неодноразово вдавався до неоднозначних заяв щодо війни Росії проти України.

Зокрема, він казав, що постачання будь-якої зброї Україні означатиме пряме втягування Грузії у війну, чого грузинська влада не може допустити, що наразі Росія "має перевагу" в Україні та що вимоги звільнити експрезидента Міхеїла Саакашвілі буцімто є "частиною плану втягнути Грузію у війну"

У грудні він ухилився від прямої відповіді на запитання журналіста, чи є Росія спільним ворогом Грузії та України. 

Також Кобахідзе висловлювався за відновлення авіаційного сполучення з Росією та наголошував, що Грузії вкрай невигідно запроваджувати санкції проти РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: