Зеленський розкритикував топ-військового США за слова про неможливість перемогти РФ на полі бою

П'ятниця, 24 лютого 2023, 18:19

Президент Володимир Зеленський висловив незгоду з оцінками очільника Об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі про неможливість перемогти росіян на полі бою.

Про це він сказав у п’ятниці на пресконференції з нагоди річниці повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми знайомі з генералом Міллі. Знайомі особисто, мали зустріч. Я від нього цього (про неможливість перемоги над РФ) не чув. Я поважаю думки військових, особливо – партнерів, які постійно нас підтримують, є лідерами підтримки. Якщо справді генерал Міллі так думає, напевно, я почув би такі думки", – сказав президент.

Генерал Міллі: війна закінчиться переговорами, ні Росія, ні Україна не досягнуть своїх цілей

Зеленський додав, що ситуація на полі бою для України "залежить від підтримки".

"Тож генерал Міллі, якщо хоче, щоб ми справді швидше відтіснили ворога з нашої держави, я думаю, він – а від нього це дуже залежить – повинен пришвидшити постачання зброї", – зазначив він.

Глава держави водночас нагадав про нещодавній візит в Україну президента США Джо Байдена, назвавши його "найголовнішою відповіддю" про підтримку України.

"А ось є віра в перемогу. Це був приїзд президента Байдена. Я думаю, це і є головний сигнал. А Міллі – не приїжджав. Ми запрошуємо", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі заявив, що війна Росії проти України закінчиться за столом переговорів, і жодна зі сторін не досягне своїх військових цілей.

При цьому раніше Міллі заявляв, що за рік після початку вторгнення Росія програла стратегічно, оперативно і тактично.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: