У Ризі меморіал жертвам Голокосту вдруге протягом тижня обмалювали літерами Z

фото
Понеділок, 27 лютого 2023, 17:32

Ризька поліція почала черговий процес про адміністративне правопорушення за паплюження меморіалу жертвам Голокосту під час Другої світової війни в Ризі, в Бікернієкському лісі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія LSM.

Процес розпочато за використання символіки, що прославляє військову агресію та воєнні злочини в громадському місці. Літери Z, що прославляють російську агресію, намальовані на меморіалі в кількох місцях.

"Ви можете розраховувати на те, що ми зробимо все можливе, щоб затримати винних і притягнути до відповідальності. Ми не можемо поставити поліцейського скрізь на кожному об'єкті, але є методи, якими ми будемо вирішувати це питання", - пообіцяв голова Державної поліції Арманс Рук.

Меморіал жертвам Голокосту в Бікернієках обмалювали літерами Z і минулого тижня. Муніципалітету вдалося швидко очистити пошкоджені елементи меморіалу. У цьому випадку розпочато процес про адміністративне порушення за використання символіки, що прославляє військову агресію і військові злочини в громадському місці. Рук припустив, що вирішенням проблеми могло б стати встановлення камер відеоспостереження.

 

Також влітку минулого року поліція розпочала кримінальне провадження за фактом осквернення Меморіалу Голокосту в Ризі, в Бікернієкському лісі. Тоді в соціальних мережах з'явилася інформація про те, що на одному з фрагментів меморіалу були намальовані літери "SS".

Під час Другої світової війни в Бікернієкському лісі було вбито і поховано в масових похованнях близько 46 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: