Україна виконає всі умови для початку переговорів про вступ до ЄС у 2023 році – Стефанішина

Понеділок, 27 лютого 2023, 18:35

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина запевняє, що Україна до кінця року виконає всі необхідні умови для початку переговорів про вступ із Європейським Союзом.

Як пише "Європейська правда", таку заяву Стефанішина зробила в інтерв’ю порталу Ekathimerini.

"Наразі ми завершили необхідні кроки у семи відповідних сферах (боротьба з корупцією, верховенство права, медіа, плюс все, що стосується прав і свобод людей). Тепер ми чекаємо на оцінку Європейської комісії та її подальші рекомендації", – зазначила віцепрем’єрка.

"Навесні ми матимемо попередній звіт (Єврокомісії). Виходячи з цього, все, що ми повинні зробити з нашого боку, буде зроблено до кінця року. Ми сподіваємося, що це може створити необхідний політичний імпульс для початку переговорів", – додала вона.

Зеленський не бачить "жодної перешкоди" для початку переговорів про вступ в ЄС цього року

Нагадаємо, на саміті Україна-ЄС на початку лютого Київ задекларував мету вже у 2023 році розпочати переговори про вступ, а Брюссель своєю чергою погодився передати проміжну оцінку виконання семи рекомендацій навесні.

Між тим, за оцінкою консорціуму експертних організацій, середній рівень виконання Україною вимог ЄС у контексті кандидатського статусу перевищив 5 балів за 10-бальною шкалою. Виконання усіх семи вимог Єврокомісії є ключовим для початку переговорів про вступ.

Читайте також: Україна-лідерка та Україна-двієчниця: як Брюссель оцінює готовність Києва до вступу в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: