У Нідерландах за рік зібрали понад 183 млн євро на підтримку України, кошти надходять і досі

Вівторок, 28 лютого 2023, 22:39

Кампанія Giro555 на підтримку України, започаткована в Нідерландах після повномасштабного вторгнення, за майже рік роботи зібрала понад 183 мільйони євро.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AD, свідчать дані фінансового звіту кампанії.

Із зібраних коштів було витрачено понад 51%, або 87,9 мільйона євро – вони пішли на допомогу понад 2,8 мільйона людей в Україні та сусідніх державах (Румунії, Польщі, Молдові, Угорщині, Словаччині та Росії).

В Україну були скеровані три чверті коштів, зібраних Giro155. Вони йшли на різні послуги – від надання тимчасового притулку, продуктових і гігієнічних наборів, медичної та психосоціальної допомоги до чистої питної води, людям також видавали готівку на прожиття.

У Литві завершили збір на радари для України з результатом 14 млн євро

Зазначається, що люди продовжують жертвувати кошти на рахунок, відкритий для допомоги українцям.

Діяльність кампанії підтримують відомі нідерландські та міжнародні організації, як-то Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Netherlands, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, нідерландські представництва ЮНІСЕФ і Червоного Хреста тощо.

Нині Giro155 також збирає кошти на допомогу жертвам землетрусів у Туреччині й Сирії.

Нагадаємо, в березні 2022 року нідерландська ініціатива в перший же день збору коштів для постраждалих від війни в Україні зібрала 106 мільйонів євро, що стало одним із найуспішніших прикладів в її історії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: