Парламент Грузії хоче віддати штрафи за грудневі прогули депутатів на підтримку народу Туреччини

Середа, 8 лютого 2023, 20:58

Парламент Грузії готує рішення про передачу коштів зі штрафів, сплачених депутатами за прогули засідань у грудні, на гуманітарну допомогу для постраждалих від руйнівного землетрусу у Туреччині.

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда". 

Спікер парламенту Шалва Папуашвілі повідомив, що спрямував у казначейську раду запит про те, аби всі кошти з депутатських штрафів за відсутність на засіданнях у грудні спрямували на закупівлю гуманітарної допомоги для Туреччини. 

У Туреччині встановлюють десятки тисяч наметів для людей, які втратили житло

Також він закликав депутатів і співробітників парламенту перераховувати кошти на благодійний спецрахунок, відкритий Грузією для збору допомоги. 

Турецьке посольство у Грузії також закликало жителів країни, які хочуть допомогти, приносити ковдри, теплий одяг, засоби гігієни, продукти тривалого зберігання тощо. 

Як відомо, у Туреччині підтвердили загибель близько 9 тисяч людей, разом із загиблими у Сирії кількість жертв землетрусу вже перевищує 11 тисяч осіб, поранених - десятки тисяч. У постраждалих регіонах лише в Туреччині працює понад 90 тисяч рятувальників, з них понад 5000 - команди, надіслані іншими країнами.

Україна відправила до Туреччини 87 рятувальників, перша група вже на місці і почала роботу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: