Австрія пригрозила заблокувати рішення саміту ЄС через міграцію

Четвер, 9 лютого 2023, 09:16

Австрія пригрозила заблокувати спільну підсумкову декларацію Європейської Ради на дводенному саміті, який розпочнеться у четвер, якщо ЄС не займе більш жорстку позицію щодо міграції.

Про це заявив канцлер Австрії Карл Негаммер в інтерв'ю Die Welt у середу, пише "Європейська правда".

Якщо не буде проведена більш жорстка лінія щодо міграції, Австрія не зможе підтримати підсумкову декларацію саміту ЄС, заявив австрійський канцлер.

Орбан закликав ЄС фінансувати будівництво парканів на кордонах від мігрантів

"Порожніх слів буде недостатньо. Нарешті має бути чітке і ясне зобов'язання посилити захист зовнішніх кордонів і використовувати для цього відповідні фінансові ресурси з бюджету ЄС", - підкреслив Негаммер.

Напередодні саміту Австрія та сім інших країн-членів ЄС у спільному листі, який потрапив у розпорядження видання EURACTIV, зажадали перегляду системи надання притулку в ЄС шляхом кращого стримування нелегальної міграції.

В Австрії опозиція вже розкритикувала Негаммера за таку активну позицію напередодні саміту.

ЄС хоче висилати більше нелегальних мігрантів, їх кількість зросла до рекордного рівня

"Ті, хто завжди блокують, також нічого не досягають", - сказав Райнгольд Айнвальнер, представник соціал-демократичної партії SPÖ, що перебуває в опозиції.

"Австрія повинна спрямувати всю свою енергію на пошук реальних рішень, натомість канцлер знову намагається заробити лише внутрішньополітичні бали", - додав він.

"Заява про відмову від підписання якоїсь несуттєвої декларації - це чергова пляма з боку піар-відділу ÖVP з питань притулку, і нічого більше", - додав Ганнес Амесбауер з правої популістської FPÖ.

Минулого року кількість запитів на притулок в Австрії потроїлася до 108 490 заявок, що робить її країною ЄС з найбільш різким зростанням в цілому. 

За даними Єврокомісії, у 2022 році в ЄС було подано майже 924 000 заяв про надання притулку, що на 46,5% більше, ніж у 2021 році.

Австрія нещодавно наклала вето на приєднання Болгарії та Румунії до Шенгенської зони, а також закликала до більш жорсткої лінії щодо міграції під час зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Стокгольмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: