У Франції хочуть обмежити батьків у поширенні фото дітей в інтернеті

Середа, 1 березня 2023, 08:14

Франція прагне захистити дітей від надмірного поширення їхніх фото батьками в інтернеті. 

Про це йдеться у публікації Politico, пише "Європейська правда".

У вівторок члени юридичного комітету Національної асамблеї одноголосно схвалили законопроєкт щодо захисту прав дітей на їхні власні зображення.

Суд ЄС підтримав "право на забуття" в інтернеті у разі доведення недостовірної інформації

"Послання батькам полягає в тому, що їхнє завдання – захищати приватне життя своїх дітей", – сказав в інтерв'ю Бруно Студер, депутат від партії президента Еммануеля Макрона, який ініціював законопроєкт. 

"У середньому діти мають 1300 своїх фотографій, які циркулюють у соціальних мережах до 13 років - ще до того, як їм дозволяють завести акаунт", - додав він.

Президент Франції та його дружина Бріжит зробили захист дітей в інтернеті одним із своїх політичних пріоритетів. Депутати також працюють над вимогами перевірки віку для соціальних мереж та правилами обмеження екранного часу дітей.

У пояснювальній записці до законопроєкту сказано, що розміщення в інтернеті фотографій дітей батьками є одним з основних ризиків для приватного життя дітей.

ЄС пропонує зобов’язати виробників ґаджетів з виходом в інтернет гарантувати їхню безпеку

Згідно з звітами Національного центру зниклих та експлуатованих дітей, половина фотографій, якими діляться сексуальні злочинці над дітьми, спочатку були розміщені батьками у соціальних мережах.

Затверджений у вівторок проєкт включає захист приватного життя дітей до юридичних обов'язків батьків. Обоє батьків нестимуть спільну відповідальність за права на зображення своєї дитини і "повинні залучати дитину ... відповідно до її віку і ступеня зрілості".

У разі розбіжностей між батьками, суддя може заборонити одному з них розміщувати фотографії дитини без дозволу іншої. А в крайніх випадках батьки можуть втратити батьківські права на зображення своїх дітей, "якщо поширення зображення дитини обома батьками серйозно зачіпає гідність або моральну цілісність дитини".

Законопроєкт ще мають схвалити обидві палати французького парламенту, перш ніж він стане законом.

Нагадаємо, в лютому у Франції двох жінок оштрафували за брехню про те, що Бріжит Макрон народилася чоловіком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: