ЗМІ: Італія не планує переносити посольство в Ізраїлі до Єрусалима

Субота, 11 березня 2023, 15:09

Уряд Італії наразі не обговорює питання перенесення посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима попри обіцянку, яку дав лідер однієї з партій коаліції минулого року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила газета La Repubblica з посиланням на джерела в італійському МЗС.

"Ця тема не стоїть на порядку денному", – цитує видання співрозмовника в зовнішньополітичному відомстві Італії.

Інформація з’явилась на тлі візиту прем’єр-міністра Ізраїль Беньяміна Нетаньягу до Італії, в межах якого він закликав Рим перенести своє посольство до Єрусалима.

Цю обіцянку висловлював лідер правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні до останніх парламентських виборів минулого року. "Ліга" наразі входить до владної коаліції з партіями "Вперед, Італіє!" та "Брати Італії", лідерка якої Джорджія Мелоні очолює уряд.

Угорщина перенесе ізраїльське посольство до Єрусалима – ЗМІ

Ізраїль захопив східну частину Єрусалима під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував. Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

І ізраїльтяни, і палестинці вважають Єрусалим своєю столицею. Але більша частина світу вважає, що це питання потрібно буде вирішити під час переговорів. У результаті більшість іноземних посольств розташовані в Тель-Авіві.

У травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима попри гучну критику переважної більшості країн. Протести проти такого рішення Дональда Трампа призвели до загибелі щонайменше 58 палестинців.

Європейський Союз, до якого входить Італія, дотримується резолюції 478 Ради Безпеки ООН від 1980 року, що закликає всі держави-члени ООН вивести посольства і дипломатичні місії в Ізраїлі з Єрусалима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: