Рейс з Парижа до Ніцци полетів в інше місто після того, як двічі не зміг сісти через шторм

Понеділок, 13 березня 2023, 12:25

Рейс Air France із Парижа до Ніцци змушений був змінити пункт призначення після того, як пілот двічі намагався зайти на посадку і не зумів сісти через сильний вітер. 

Про це йдеться у матеріалі Nice Matin, який поширили також інші ЗМІ, пише "Європейська правда". 

Інцидент стався ще у п’ятницю та набув розголосу протягом вихідних, коли пасажири почали писати про свій екстремальний досвід. Рейс мав прибути до Ніцци о 14:30, але під час приземлення на заваді став шторм "Лариса". Пілот зайшов на посадку, але вітер кидав літак з такою силою, що це не вдалося. Друга спроба також виявилася невдалою.  

Пасажири запанікували, деякі почали кричати, когось знудило. Одна пасажирка розповідає, що спроби посадити літак зайняли близько 40 хвилин. Вона, маючи фобію польотів, вже думала, що не вийде з борту живою, і почала надсилати рідним прощальні смс. За її словами, коли пілот втретє оголосив, що розпочинає посадку, люди закричали, і він невдовзі повідомив, що замість Ніцци посадить літак у Монпельє - на понад 300 км західніше.  

Інша пасажирка, яка в молодші роки працювала стюардесою, розповіла, що з певного моменту на борту почалась "тотальна паніка". Вона сама завдяки попередньому досвіду не турбувалася, тому що бачила набагато складніші ситуації, натомість намагалася заспокоїти інших пасажирів. 

Деякі пасажири критикують недостатньо професійні дії пілота і мають претензії до авіакомпанії за те, як там далі реагували на цю ситуацію. Після приземлення у Монпельє пасажири перший час залишались у літаку, а медики надали допомогу тим, кому стало погано. Далі з’ясувалося, що через страйк в аеропорту є автобус лише на 55 місць для близько 180 пасажирів, після чого щонайменше дві пасажирки змушені були витратити кількасот євро на подальшу дорогу до Ніцци. 

Air France зі свого боку відкидає заяви, що пілот діяв непрофесійно, та зазначає, що вітер часто змінював напрямок і пориви були непередбачуваними. У компанії також запевняють, що згодом запропонували автобуси для того, щоб пасажири невдалого рейсу добралися до Ніцци, а ті, хто поквапився і поїхав своїм ходом, отримають компенсацію. 

Нагадаємо, великий суботній протест у Франції - сьомий від початку масових акцій - зібрав найменшу кількість учасників, хоча організатори очікували близько мільйона людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: