Сейм Литви продовжив дію надзвичайного стану на кордоні

Вівторок, 14 березня 2023, 13:14

Сейм Литви у вівторок схвалив продовження надзвичайного стану на кордоні до травня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

За постанову проголосували 80 членів Сейму, проти - 16, утрималися 27 парламентарів.

Досі надзвичайний стан діяв до 16 березня включно. Цей термін продовжено до 2 травня включно.

Як і раніше, режим надзвичайного стану діятиме лише на частині території держави - прикордонній ділянці поблизу державного кордону з Білоруссю та Калінінградською областю, а також у контрольно-пропускних пунктах, розташованих за межами прикордонної ділянки.

Після схвалення законопроєкту Сеймом, під час надзвичайного стану державний кордон, як і раніше, охоронятиметься в посиленому режимі і здійснюватиметься прикордонний контроль. Також буде продовжено більш суворий візовий режим для громадян Росії та Білорусі.

Під час надзвичайного стану також можливе більш вільне використання державного резерву з метою забезпечення фінансування відповідних установ та усунення можливих загроз інтересам національної безпеки держави.

24 лютого минулого року, коли Росія почала широкомасштабне вторгнення в Україну, Сейм Литви зібрався на позачергову сесію та ухвалив рішення про введення надзвичайного стану в усій країні. Пізніше цей режим продовжували кілька разів, але вже тільки в прикордонних районах країни.

Як повідомлялося, Сейм Литви також ухвалив резолюцію про визнання російської приватної військової компанії "Вагнер" терористичною організацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: