У двох важливих аеропортах Франції скасують 20% рейсів на наступні дні через страйк

Понеділок, 20 березня 2023, 15:13

У паризькому аеропорту "Орлі", а також південному аеропорту "Марсель-Прованс" у вівторок і середу скасують 20% рейсів через страйк.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосили у Головному управлінні цивільної авіації (DGAC).

Відомство зазначило, що проблеми з рейсами в аеропортах "Париж-Орлі" та "Марсель-Прованс" можливі усю першу половину тижня, з понеділка по четвер.  

"Можливі скасування і затримки рейсів. Просимо вас за можливості перенести поїздки та уточнити інформацію у вашої авіакомпанії", - зазначили у DGAC.

За інформацією Bloomberg, авіакомпанії отримали розпорядження від відомства з проханням скасувати 20% рейсів у ці аеропорти на 21 і 22 березня. Проблеми з рейсами у цих аеропортах були і 19-20 березня.

Як відомо, у Франції тривають масові протести і страйки через просування урядом непопулярної пенсійної реформи. 

Ввечері у понеділок парламент має розглянути два проєкти вотуму недовіри уряду – після того як президент Еммануель Макрон та уряд Елізабет Борн вирішили задіяти конституційну спецпроцедуру для затвердження реформи в обхід парламенту, побоюючись, що проєкт не отримає достатньо голосів. 

Якщо уряду оголосять недовіру, це означатиме також відкликання проєкту про пенсійну реформу. Припускають, що Макрон у такому разі може розпустити парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: