Зеленський звернувся до лідерів ЄС із поїзда

відео
Четвер, 23 березня 2023, 21:13

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до лідерів держав-членів Європейського Союзу, які взяли участь у засіданні Європейської ради в четвер, із поїзда під час відрядження в Херсонську область.

Як пише "Європейська правда", відеозвернення було опубліковане на Facebook-cторінці глави держави.

Президент перерахував п’ять чинників, які, на його думку, віддаляють перемогу України у війні проти Росії, зокрема закликавши прискорити постачання далекобійної зброї та сучасної авіації.

"Я зараз у поїзді – на шляху, використовую кожну можливість, щоб підтримати дух наших людей, наблизити час, коли зможемо гнати далі з України російський терористичний контингент – цих воєнних злочинців, про яких кожен із вас знає, що вони мріють принести й вашим містам усе те зло, яке вони несуть Україні", – зазначив Зеленський.

Крім того, він висунув пропозицію проведення саміту миру на основі українського плану з десяти пунктів в одній із західних столиць, й попрохав лідерів ЄС допомогти з утіленням цієї ідеї.

Як повідомлялось, лідери Європейського Союзу привітали план надання Україні 1 мільйона артилерійських боєприпасів протягом наступних 12 місяців, щоб допомогти протистояти російському вторгенню.

Лідери ЄС також засудили військову підтримку Росії з боку Білорусі та Ірану і погодились продовжувати санкційний тиск на Росію, зокрема шляхом обмеження цін на нафту, аби покарати її за повномасштабне вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: